zaterdag 27 juni 2015

Råbacks hamn

Vanaf HELLEKIS SÄTERI rijden we naar de kleine haven van Råbäck. Onderweg passeren wij het huis van landgoed Råbäck. 


 Bij de haven hebben we een prachtig uitzicht over het Vänern.



Voor geïnteresseerden vermeld ik de namen die bij deze steen staan, Sigrid Storråda en Erik Segersäll.



Läckö Slott op het eiland Kållandsö is te zien. Hieronder heb ik even ingezoomd. 








De oude steenhouwerij, Råbacks Stenhuggeri, is nu een museum. In de zomermaanden is het geopend. De oude machines worden dan ook in werking gesteld zodat men kan zien hoe er vroeger werd gewerkt.








woensdag 24 juni 2015

Textieltentoonstelling Österlens Museum in Simrishamn

Op de benedenverdieping van Österlens Museum in Simrishamn (landschap Skåne) hebben wij een leuke textieltentoonstelling bezocht. Kunstenaars lieten zich inspireren door het textiele erfgoed van de landschappen Skåne, Dalarna en Hälsingland. De tentoonstelling "Arvbetagelse"(dat betekent volgens mij zoiets als fascinatie voor het erfgoed) is nog tot en met 20 september 2015 te zien. Het overige deel van dit museum is ook een bezoek waard, helaas is de informatie alleen in het Zweeds. 













Informatie: http://simrishamn.se/museum

dinsdag 23 juni 2015

Stillinge Strand

OTTO'S HUS bevindt zich aan Stillinge Strand ten noordwesten van Slagelse, op Seeland in Denemarken. Er zijn twee mogelijkheden om bij de zee te komen. Beide route's zijn binnen enkele minuten te wandelen. De kortste route vond ik het mooiste, want dan passeerden wij deze prachtige huizen.








In de verte is de Grote Beltbrug te zien. Het is de verbinding tussen de eilanden Seeland en Funen. Op de terugreis naar Nederland maakten wij gebruik van deze tolbrug.







In het begin van de week, op de zondag, wandelden wij via de andere route naar het strand. Wij passeerden Cirkus Is og Kaffe. Het zag er leuk uit, maar was gesloten. Waarschijnlijk was het later op de dag (of week) nog wel geopend, maar wij zijn er helaas niet meer geweest. Eigenaresse Brinja schrijft op haar blog (www.blog.brinja.dk) over Cirkus Is og Kaffe en haar gezin.


zondag 21 juni 2015

Lene's winkel en tuinhuis







Op onze tweede vakantiedag in Denemarken, een zondag, was de winkel van Lene geopend. Het leek mij leuk om er een kijkje te gaan nemen en kennis te maken met de eigenaresse van OTTO'S HUS. Wij werden hartelijk ontvangen door Lene en snuffelden enige tijd rond in haar winkel. Ik kocht twee glazen windlichten, een kleine kandelaar en een Frans miniatuurbeeldje. Volgens Lene is het een beeldje dat in een koek wordt meegebakken. Het past mooi in mijn poppenhuis.









Lene en haar gezin wonen in een oud schoolgebouw. Tussen het huis en de winkelruimte staat een tuinhuis. Wij mochten er een kijkje nemen en vonden het alle vier prachtig. 













Informatie over Otto's Hus en de winkel: 
http://www.ottoshus.dk/
http://livsstilsboheme.dk/
https://da-dk.facebook.com/livsstilsboheme/